27/04/2015

MES proposa una actitud més receptiva amb l’Estat al full de ruta

2 min
Els candidats de Moviment d’Esquerres als ajuntaments es van reunir ahir a Barcelona.

BarcelonaMoviment d’Esquerres (MES) ja té a punt les seves aportacions al full de ruta independentista firmat per CDC, ERC, Òmnium, l’AMI i l’ANC. S’hi afegiran però volen que del document es desprengui una actitud més proactiva per forçar l’Estat a oferir un referèndum pactat sobre l’estat propi. El preacord firmat fa unes setmanes fa referència a estar “expectant”, però la formació socialista sobiranista afegeix que “al llarg dels sis mesos posteriors a les generals [previstes a finals del 2015], el conjunt del sobiranisme estarà obert a negociar i a arribar a un acord que permetés celebrar un referèndum abans de culminar el procés”. Segons Pere Almeda, coordinador d’acció política, això permetria mantenir una majoria més àmplia al voltant del dret a decidir a més de la que hi haurà sobre la independència, on ja s’enquadren els ex del PSC. El referèndum acordat no exclouria, lògicament, el referèndum constitucional al final dels 18 mesos previstos al preacord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

MES va presentar ahir les seves 133 llistes municipals per al 24-M, un nombre de candidatures que li donarà presència institucional i ser “una força política que marqui el futur de Catalunya” i faci de “xarnera” dels progressistes sobiranistes com a “hereus d’una tradició enorme”, segons va explicar el portaveu, Jordi Martí.

De les llistes de MES, una vintena són en solitari i en ciutats mitjanes com Sant Adrià de Besòs, Sitges, Cambrils, Manlleu o Martorell. 31 són amb ICV -destaca Lleida- i la resta, fins a 72, amb ERC, que és amb qui mantenen unes relacions més intenses. De fet, Nova Esquerra, una de les formacions fundadores de MES, ja es va presentar amb els republicans a Europa. Ara la nova formació on s’integren també els exconsellers més catalanistes del PSC es presentarà amb els republicans a ciutats importants com Barcelona, Badalona i Terrassa.

stats