Política 03/07/2014

Extremadura rebaixarà l'IRPF al 90% dels contribuents

El president, José Antonio Monago, anuncia una reforma fiscal de 50 milions d'euros

Efe
1 min

MadridEl president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha anunciat una reforma fiscal, que es presentarà després de l'estiu, de 50 milions d'euros, que inclou una nova baixada del tram autonòmic de l'IRPF per al 90 per cent dels contribuents extremenys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'acte de presentació del programa "Santander Advance", Monago ha explicat que l'equip del conseller d'Hisenda i Administració Pública ja està treballant en aquesta reforma fiscal, que beneficiarà la immensa majoria dels contribuents d'Extremadura.

Es presentarà després de l'estiu i té dos objectius: primer, reduir com a mínim l'IRPF en un 15 per cent de mitjana per als contribuents amb rendes inferiors a 24.000 euros (que suposen uns 430.000 extremenys), i, segon, tornar anualment als extremenys més de 300 euros.

A la rebaixa del tram autonòmic de l'IRPF, Monago ha sumat les reduccions que ja es van anunciar en el passat Debat sobre l'Estat de la Regió per valor de 26 milions d'euros.

"Vull que els diners estiguin en la capacitat de despesa dels ciutadans, a la butxaca dels nostres paisans, i que junts consolidem la recuperació econòmica d'Extremadura", ha manifestat.

Així, ha citat la reducció progressiva i supressió del cànon de l'aigua en dos anys, per la qual els extremenys recuperaran 17 milions d'euros i l'eliminació progressiva del cèntim sanitari, amb un estalvi per als ciutadans de 8,7 milions d'euros el 2015.

A més, ha subratllat que el seu executiu serà l'únic govern autonòmic d'Espanya que oferirà la possibilitat que els seus ciutadans estiguin exempts de l'impost de successions i donacions a canvi d'invertir en pimes extremenyes.

També ha dit que quelles empreses que inverteixin en la regió comptaran amb una reducció del 50% en els impostos autonòmics.

stats