Política 18/06/2011

Montilla admet davant el consell nacional que el PSC està desgastat i ha perdut credibilitat

El primer secretari del PSC atribueix les causes del descens del partit a la crisi econòmica i demana que el partit faci un congrés a la tardor "obert i participatiu", que pensi més en els catalans i tingui "menys obsessió" pels debats interns. Sosté que els vots que ha perdut el PSC han anat al PP i a Plataforma per Catalunya

Pere Martí
1 min

BarcelonaLa primera intervenció de José Montilla davant el consell nacional del PSC no ha evitat admetre el daltabaix electoral del partit a les eleccions municipals. El primer secretari, que deixarà el càrrec al pròxim congrés, ha reconegut que el partit està "desgastat" després de governar 30 anys en alguns municipis i en alguns casos "ha perdut credibilitat", sobretot per la mala gestió de la crisi que ha fet quan estava al govern de la Generalitat. Bona part dels vots que ha perdut el PSC ha anat a parar a l'abstenció, però també, segons Montilla, al PP i a PxC. El seu diagnòstic del moment és que la la fragmentació del mapa electoral ha fet el PSC més "dèbil", perquè hi ha hagut menys majories absolutes, mentre que la dreta ha optat per territorialitzar l'entesa entre CiU i PP, fins i tot quan el candidat era un "xenòfob", com en el cas de Badalona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció, Montilla ha passat de puntetes sobre el pròxim congrés, que serà el 29 i 30 d'octubre, i que vol que sigui "obert i participatiu, però ha llençat un advertiment als crítics: "ha de ser un congrés fet des de baix però no pensant en nosaltres sinó en els problemes dels catalans". Per això creu que hi ha d'haver menys "obsessions orgàniques" i més propostes polítiques que ajudin a expandir la base electoral del partit. "Hem d'estar disposats a donar més que no pas a demanar", ha conclòs.

stats