Política 13/06/2012

El govern espanyol aprovarà divendres els plans d'ajust de les comunitats per poder pagar els proveïdors

Hisenda anuncia que les empreses a qui les autonomies deuen diners començaran a cobrar l'última setmana de juny

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha avançat aquest dimecres que divendres el consell de ministres autoritzarà els plans d'ajust aprovats per les comunitats com a condició per acollir-se al pla de pagament a proveïdors. Només quedarà pendent el d'Astúries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro, que ha respost així en la sessió de control al govern espanyol a la pregunta del diputat del PP José Alberto Martín-Toledano sobre la valoració que fa el Hisenda d'aquest pla, també ha assenyalat que, seguint aquest calendari, l'última setmana de juny els proveïdors de les comunitats autònomes començaran a cobrar les factures pendents.

El titular d'Hisenda ha informat que les comunitats autònomes tenen deutes amb 29.107 proveïdors i un total de 3.794.532 factures per import de més de 17.700 milions d'euros.

Montoro ha insistit que el divendres s'autoritzaran les operacions d'endeutament i plans d'ajust, la setmana que ve es signaran els préstecs ia finals de juny els proveïdors començaran a cobrar.

Ha valorat el que suposa aquesta xifra d'"injecció favorable" per a les pimes i els autònoms a l'hora de "recuperar la credibilitat per sortir de la crisi".

També s'ha referit al pla de proveïdors ja en marxa en ajuntaments i l'ha qualificat com "una de les operacions econòmiques més importants de la legislatura".

Montoro ha recordat que en el cas dels ajuntaments, el pla ha permès ia abonar 1.715.121 factures presentades per 3.774 entitats locals que devien a un total de 106.283 proveïdors per un import superior a 9.200 milions d'euros.

stats