Política 25/08/2012

L'ANC implica Montserrat en la Diada sobiranista

L'Assemblea estaria "molt contenta" que Mas i el Govern fossin a la manifestació de l'Onze de Setembre, però no canviarà el lema independentista

Ara
2 min
Membres de l'ANC a Montserrat

MontserratL'Assemblea Nacional Catalana i el seu discurs nítidament independentista han arribat avui a Montserrat. Durant tot el matí un miler de persones s'ha acostat al monestir per participar en diversos actes de caràcter reivindicatiu per preparar la manifestació de la Diada a Barcelona i han desplegat una estelada de grans dimensions al pic de la Gorra Frígia del massís. El d'aquest matí era l'últim acte de caràcter nacional de l'ANC de cara a escalfar motors per a l'Onze.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda de manifestacions festives de cultura popular, la concentració ha comptat amb els parlaments de la monja benedictina Teresa Forcades, que ha afirmat que la independència "és un projecte plural", i de l'escriptora Patrícia Gabancho, a més d'una conferència del teòleg Josep Maria Puigjaner sobre el paper de l'Església en una Catalunya independent.

El secretariat de l'ANC ha estat rebut per l'abat Josep Maria Soler dins la basílica, que, amb el seu gest i obrint les portes de Montserrat a l'ANC, ha volgut donar suport a les reclamacions sobiranistes que afloren des de la societat civil. De totes maneres l'abat de la comunitat benedictina no ha volgut que els mitjans gràfics captessin la foto del moment.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, s'ha referit també a la manifestació independentista que, per al dia 11 a les sis de la tarda a la plaça de Catalunya, ha convocat l'entitat i que s'espera que sigui massiva. Ha manifestat que estaria "molt contenta" que el Govern i el seu president, Artur Mas, hi fossin, tal com va apuntar al seu moment el conseller Felip Puig. En els darrers dies, però, l'executiu i CDC han considerat que seria millor no ser-hi, atès que el contingut independentista explícit pot distreure l'objectiu de reforçar la demanda del pacte fiscal. Forcadell ha deixat clar que la possibilitat de canviar el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa' per facilitar la presència de Mas és "innegociable". CDC sí que hi enviarà els seus dirigents Oriol Pujol i Josep Rull.

Forcadell també ha sortit al pas de les declaracions de la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría, que va afirmar que el debat independentista allunya les inversions i perjudica la lluita contra l'atur. Segons ella, "l'estratègia de la por" de la dirigent del PP només busca que els ciutadans no vagin a la manifestació de l'ANC.

stats