Política 05/05/2011

La corrupció no té impacte electoral i el PP mantindria la seva hegemonia al País Valencià

Els populars valencians resisteixen a prova de bomba qualsevol polèmica sobre presumptes irregularitats. El sondeix del CIS els torna a donar una còmoda majoria tant a les Corts com a l'Ajuntament de la capital. Tornaran a governar amb comoditat

Pere Martí
1 min

BarcelonaNi el cas Gürtel, ni els vestits de Francisco Camps, ni les presumptes irregularitats de Carlos Fabra a Castelló semblen afectar l'electorat valencià, si hem de fer cas de l'enquesta del CIS coneguda avui. El resultat no dóna marge a l'emoció: el PP guanyaria còmodament les eleccions. En el cas de les Corts Valencianes, el PP obtindria el 44,2% dels vots, mentre que el PSOE es quedaria amb el 22,5%. La tercera força seria IU, amb el 5,4, i els nacionalistes del Bloc es quedarien fora de les institucions amb un 2,3% dels vots. Els electors valencians, sempre segons el CIS, prefereixen en un 40,4% Francisco Camps com a president. L'alternativa, Jorge Alarte, només la desitja el 16,5% dels electors. El nacionalista Enric Morera rep el suport del 2,2% dels electors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el cas de la ciutat de València, el resultat és similar: Rita Barberà tornaria a ser l'alcaldessa amb el 44,7%, per sobre del 21,9% del PSOE i del 6,1% d'IU. El Bloc es quedaria amb el 3%.

stats