Política 20/10/2014

El 98% dels municipis de les terres de Ponent tindran punts de votació pel 9-N

Només tres viles que no disposen d'institut de secundària no cediran locals al Govern per celebrar la consulta

Acn
1 min
Alguns dels alcaldes de Ponent participants a la reunió a la delegació del Govern a Lleida sobre la consulta del 9-N / ACN

LleidaUna vegada tancat el termini per oferir local per acollir la votació del 9-N —aquest migdia a les 13h— la delegació del Govern a Lleida ha informat que el 98% dels municipis de les sis comarques de Ponent disposaran de punts de votació per la consulta. D'aquesta manera, només 3 dels 149 municipis del Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell, les Garrigues, l'Urgell i la Segarra no han decidit cedir un local al Govern per tal d'acollir les votacions. El passat divendres la delegació va iniciar el procés per tal d'assegurar el màxim de punts de votació i aquest dilluns s'han celebrat diverses trobades amb alcaldes per aclarir aspectes sobre el dia de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquestes sis comarques hi ha 149 municipis, dels quals 18 compten amb un Institut d'Educació Secundària, i aquest dilluns 128 han cedit dependències per a la consulta del 9-N. D'aquesta manera, només 3 no ho han fet després que el termini per a la cessió dels espais municipals hagi finalitzat a les dues de la tarda.

La delegació va iniciar aquest procés divendres passat a la tarda i considera que hi ha hagut prou temps perquè cada municipi se n'hagi assabentat. L'objectiu ha estat obtenir un document firmat per cada alcalde amb el compromís de la cessió del local com a seu electoral.

stats