CRISI DIPLOMÀTICA PEL SÀHARA OCCIDENTAL
Política 03/12/2010

El govern espanyol confia reconduir la relació "estratègica" amb el Marroc

Rubalcaba creu que hi ha “base de confiança” suficient per reconduir la situació després que Rabat anunciés que revisarà les relacions amb l'Estat per la resolució del Congrés de condemna dels fets “violents” d'Al-Aaiun

Redacció
1 min

MadridEl vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha considerat avui que hi ha prou "base de confiança" amb el Marroc per reconduir la relació bilateral. Rabat va anunciar que revisarà en el seu conjunt les relacions amb Madrid l'endemà que el Congrés aprovés per unanimitat una moció per “condemnar els fets violents” d'Al-Aaiun durant el desallotjament dels camps saharauís el 8 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reacció molesta del Marroc, Rubalcaba ha volgut deixar clar avui que les relacions entre ambdós països són “estratègiques, és a dir, i perquè ho entengui tothom, importantíssimes, i ho seguiran essent.

“Avui disposem d'una base que no hi era fa un temps, i aquesta base de confiança és la que em permet afirmar que estic segur que superarem qualsevol situació o cinrcumstància que es pugui produir”, ha assegurat en roda de premsa després del consell de ministres. No hi ha volgut afegir res més, perquè “el que procedeix és dir exactament” el que ha dit. El Ministeri d'Exteriors va emetre un comunicat oferint diàleg i expressant la voluntat de mantenir “les millors relacions possibles” amb el regne alauita.

stats