Política 19/07/2014

Una església de Madrid commemora el 18 de juliol demanant un "nou alçament militar" per frenar "l'auge de l'extrema esquerra" a Espanya

IU es querellarà contra el capellà de Los Jerónimos per la seva "homilia feixista i violenta" sobre el cop d'estat del 1936

Ara / Europa Press
1 min

MadridEl responsable de drets de ciutadania i memòria democràtica d'IU de la Comunitat de Madrid, José Antonio Moreno, ha anunciat aquest dissabte una querella contra el sacerdot de l'església de Los Jerónimos per la seva "homilia feixista i violenta" aquest 18 de juliol, amb motiu de l'aniversari del cop d'estat franquista del 1936.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa elplural.com, el sacerdot va fer una crida a un "nou alçament militar" per frenar "l'auge de l'extrema esquerra", davant un grup de fidels d'extrema dreta que, un any més, van assistir a l'homilia per commemorar el 18 de juliol. Sempre segons aquest mitjà, el mossèn va homenatjar Franco i tots aquells "valents" que van lluitar per la "salvació d'Espanya".

Segons ha informat el partit polític en un comunicat, IUCM interposarà una querella per incitació a l'odi per raons ideològiques i per delictes contra els drets constitucionals contra aquest sacerdot i instarà el ministeri fiscal a personar-se en les actuacions.

Per Moreno, el sacerdot va reivindicar en la seva homilia "assumir la violència per raons polítiques" com el 1936, i ha indicat que no es poden "tolerar comportaments que expressen públicament l'exercici de la violència contra aquells que pensen de manera diferent".

"No estem només davant una infracció administrativa per vulnerar la llei 52/2007 quan es fa apologia del cop militar i de la violència que se'n va desencadenar: des del púlpit de Los Jerónimos es va fer una crida explícita i expressa a 'donar resposta' davant del creixement de les forces d'esquerra", ha puntualitzat.

stats