Política 27/04/2017

Maduro es fotografia amb una estelada i indigna el PDECat

La coordinadora general del partit, Marta Pascal, considera "un greu error" creure que el president veneçolà suma al procés

Ara
1 min
Fotografia de Maduro amb el català Lluís Bartra

BarcelonaLa fotografia en què apareix el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, amb una estelada ha indignat el PDECat. La coordinadora general del partit, Marta Pascal, ha fet una piulada al seu compte de Twitter en què ha qualificat de "greu error" creure que la imatge del president veneçolà amb l'estelada "suma" en el procés.

En la instantània hi apareixen Maduro i el català Lluís Bartra, un dels promotors del documental 'Maduro: lealtad indestructible' en què s'expliquen els quatre anys del govern veneçolà. El mateix Bartra l'ha compartit en el seu compte i ha assegurat que "Nicolás Maduro donarà suport a la independència de Catalunya".

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha volgut desvincular del model de Maduro i ha assegurat: "Aquests no són els meus companys de viatge". La vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha compartit la imatge i ha ironitzat sobre el suport internacional aconseguit pel Procés. "Ara ja sabem a quina banda de la democràcia són", ha afegit. Per la seva banda, la diputada de la CUP, Anna Gabriel, també ha retuitejat la imatge sense afegir-hi cap cometari.

Aquesta no és la primera vegada que un president de Veneçuela apareix en una instantània amb l'estelada. De fet, davant l'allau de comentaris, el mateix compte de Twitter d'Ítaca s'ha afanyat a recordar que "Chávez ja s'havia fotografiat amb una estelada roja".

stats