Política 05/12/2016

Maillo assegura que només es reformarà la Constitució "si hi ha consens"

El vicesecretari d'organització del PP afirma, després de la consulta italiana, que els "referèndums els carrega el diable"

Ara
2 min
Martínez Maillo augura dimissions al PP de València.

MadridUna de freda i una de calenta per a la reforma de la Constitució. El vicesecretari d'organització i electoral del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha advertit aquest dilluns que el pacte constitucional "no ha de ser trencat per iniciativa només d'una part de la societat política" i ha assegurat que reformaran la Constitució "sempre que hi hagi consens".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martínez-Maillo ha remarcat en una entrevista a Antena 3, recollida per Efe, que no són immobilistes, però ha subratllat que el consens és necessari. "Hi ha de ser el PSOE i m'atreviria a dir que els altres partits polítics", ha assenyalat.

Segons el dirigent popular aquesta és una de les conclusions que ha deixat el triomf del 'no' en la consulta ciutadana sobre la reforma de la Constitució celebrada diumenge a Itàlia, així com que "els referèndums els carrega el diable". A més, ha considerat que el president espanyol, Mariano Rajoy, guanya força a la Unió Europea com a sinònim d'estabilitat i ha constatat la importància de no alimentar els populismes.

Ha destacat també en aquest sentit el resultat de les eleccions presidencials austríaques, en les quals l'ecologista Alexander van der Bellen s'ha imposat a l'ultradretà Norbert Hofer, ja que "qualsevol element d'inestabilitat a Europa no és positiu".

El pacte amb el PSOE

Martínez-Maillo ha insistit que cal complir els compromisos adquirits amb la UE, d'aquí el pacte sobre els impostos aconseguit la setmana passada amb el PSOE, i ha negat que es pretengui arraconar la resta de partits.

"El pacte amb Ciutadans ha de tenir molta vida", ha dit, i ha remarcat que el compromís del govern és complir les 150 mesures incloses en l'acord d'investidura, de manera que "no hi ha cap motiu per sentir-se desplaçat".

Ha descartat, però, la possibilitat d'entesa amb Podem, el líder del qual, Pablo Iglesias, ha acusat d'"aprofitar-se del dolor" en sumar-se a manifestacions com la dels treballadors de Coca-Cola davant del Congrés de Diputats. "Ha optat pel circ", ha lamentat.

stats