Política 25/02/2017

Maillo: "Els independentistes podrien guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de ciència-ficció"

El vicesecretari general del PP creu que les declaracions de Turull són una "demostració de la deriva embogida" del Govern

M.f.f.
2 min
El vicesecretari general d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, divendres a Valladolid amb el vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado. EFE

MadridEl PP està disposat a esprémer les polèmiques declaracions del president de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull, que va comparar les querelles de la fiscalia en contra de la presidenta i la mesa de la cambra amb el cop d'estat del 23-F. El vicesecretari general d'organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha dit aquest dissabte des de Zamora que afirmacions com aquesta són una "demostració de la deriva embogida" de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars busquen apel·lar al votant moderat del PDECat alertant-los de les "mentides" del Govern. "Els independentistes podrien guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de ciència-ficció", ha afirmat enmig d'aplaudiments de la junta directiva del partit a la província de Zamora. La màxima dels populars en el seu argumentari és que, "quan s'ataca el poder institucional –com la justícia–, s'ataca la democràcia".

Malgrat les crítiques de l'oposició a la politització de la justícia amb la purga massiva de fiscals que investigaven casos de corrupció al PP, Maillo ha defensat la "independència absoluta" del poder judicial a Espanya. "Ningú pot posar en qüestió que tenim un sistema d'independència de poders i que el grau de qualitat democràtica és molt alt", ha afegit.

El vicesecretari general d'organització del PP –que ha basat bona part del seu discurs a Zamora a parlar de Catalunya–, ha reiterat que, segons el seu parer, "la Generalitat fa molt de temps que viu amb els ulls embenats pel procés independentista". "Mantenen una mentida que saben que és mentida i ho fan deliberadament", ha dit, i també ha instat els catalans "que s'han cregut aquest relat" a obrir els ulls.

Igual que el president espanyol, Mariano Rajoy, Maillo ha reiterat el seu 'no' a negociar sobre el referèndum i ha defensat que se segueixi parlant en reunions discretes sempre que el tema que s'abordi sigui el més important, segons el seu punt de vista: el contingut.

stats