PACTES MUNICIPALS
Política 10/06/2011

Malestar a Unió en veure's relegada per Oriol Pujol en la negociació d'enteses municipals

La cúpula democristiana considera que Oriol Pujol, número dos de Convergència, la deixava "al marge" en la gestió de les negociacions

Efe
2 min

BarcelonaLa direcció d'Unió Democràtica sent un "profund malestar" en veure's relegada pel secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, en la negociació dels acords municipals, segons han explicat a Efe fonts socialcristianes. Després de les eleccions locals del 22 de maig passat, la comissió executiva nacional de CiU va assignar a un equip mixt de dirigents de la federació nacionalista la tasca de coordinar les converses per formalitzar pactes municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Lluís Corominas, com a responsable d'organització de CDC, i al seu homòleg d'Unió, Benet Maimí, se'ls va encarregar portar el pes dels contactes a nivell local, mentre que, per damunt d'ells, com a coordinadors de les operacions a més alt nivell, es va designar Oriol Pujol i el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí.

En la pràctica, això no obstant, la cúpula d'Unió ha vist com Oriol Pujol, número dos de Convergència i president del grup parlamentari de CiU, la deixava "al marge" en la gestió de les negociacions, segons han denunciat fonts socialcristianes.

Els últims dies, a CiU se li ha multiplicat la feina sobre pactes postelectorals, amb polèmiques obertes a Badalona, el Vendrell i Tarragona, en paral·lel a les negociacions amb el PP per acordar el govern de la Diputació de Barcelona.

La "rebel·lió" de la direcció local de Convergència a Tarragona, amb la candidata a alcaldessa, Victòria Forns, al capdavant, disposada a pactar amb el PPC per arrabassar l'alcaldia al PSC, va motivar fins i tot que Oriol Pujol i Lluís Corominas es desplacessin fins a la capital tarragonina per intentar convèncer els seus que deixessin governar els socialistes, que havien sigut els més votats.

El mateix líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va constatar dimecres passat que els responsables d'Unió a Tarragona havien sigut "més respectuosos" que els seus socis convergents amb el criteri general de respectar la llista més votada, com va demostrar el fet que Pujol hagués d'acudir a l'assemblea local de CDC.

Al Vendrell, el candidat de CiU a l'alcaldia, el convergent Benet Jané, també va arribar a estudiar la idea d'acceptar els vots de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC) per desbancar el més votat, el socialista Martí Carnicer, encara que finalment s'ha segellat un acord de govern CiU-PSC.

A Badalona, des del principi, hi va haver menys dubtes per decidir passar a l'oposició i deixar governar el PPC de Xavier García Albiol, si bé ahir a la nit la direcció badalonina d'Unió va emetre un comunicat en el qual deixava clar que, per la seva banda, no seria acceptable assumir la regidoria del districte primer, perquè podria "comprometre" la tasca d'oposició de CiU en aquesta legislatura. "Unió Democràtica de Badalona vol anar a l'oposició sense vincles i sense cap pacte amb el govern municipal del PP", van subratllar pel seu compte els socialcristians.

stats