Política 18/08/2014

Manos Limpias es reafirma en les seves crítiques a l'Oficina Antifrau de Catalunya

El director de l'OAC havia anunciat aquest matí que posaria una querella contra el sindicat ultradretà si no es desdeia de les seves "injúries"

Efe
2 min

BarcelonaEl sindicat d'ultradreta Manos Limpias ha mantingut avui les seves crítiques a l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per "mirar cap a un altre costat" davant la suposada corrupció durant l'etapa de govern de Jordi Pujol. El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, havia anunciat aquest matí que es querellaria contra el sindicat per calúmnies o injúries si no es desdeia de les seves crítiques a aquest organisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, ha afirmat que es mantenia en la seva denúncia, perquè està convençut que l'Oficina Antifrau es mou "en un tant per cent altíssim" només per "consideracions polítiques" i no per "consideracions legals". "Jo ho mantinc". I ha advertit: "Potser, la querella es gira en contra seu".

El responsable de Manos Limpias ha denunciat també que De Alfonso hagi carregat avui contra Victòria Álvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, en sostenir que buscava un "protagonisme desmesurat" amb la seva denúncia que el fill de l'expresident català movia diner negre a Andorra. El director de l'OAC va declarar: "La senyora Álvarez, amb tots els meus respectes, buscava un protagonisme desmesurat, perquè no ens concretava dades, només en vam poder aprofitar un parell per iniciar una línia d'investigació". I va afegir que l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola "buscava o bé diners o bé protagonisme".

Segons Bernad, Álvarez no va buscar protagonisme, sinó que va presentar la denúncia que ha permès obrir la investigació contra el fill gran de l'expresident català, que haurà de declarar com a imputat el pròxim 15 de setembre davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz en una causa oberta pels delictes de blanqueig de capitals i contra la hisenda pública.

El responsable de Manos Limpias ha reptat a més De Alfonso a detallar en quants casos de suposada corrupció política que s'investiguen a Catalunya ha actuat l'OAC, ja que està convençut que aquest organisme "no està actuant com a Oficina Antifrau".

stats