Política 08/10/2013

Manos Limpias denuncia el magistrat Santiago Vidal per "infidelitat" a la Constitució

El jutge va defensar la declaració unilateral d'independència si guanya el sí en una consulta

Ara
1 min

BarcelonaEl sindicat Manos Limpias ha presentat una denúncia contra el magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal per haver dit en un acte públic que "la legitimitat de la voluntat democràtica del poble passa per sobre de la legalitat constitucional de l'Estat". Vidal ho va dir en una entrevista emesa per l'Associació Catalana de Professionals (ACP) dins el cicle 'Amb independència'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Manos Limpias troba que el magistrat ha comès una falta "molt greu", de les descrites a l'article 536 de la llei orgànica del poder judicial (concretament la 536. A.1), perquè considera que ha comès un "incompliment del deure de fidelitat a la Constitució en l'exercici de la funció pública".

En realitat, el magistrat feia referència a la jurisprudència internacional en diversos processos d'independència. "La legalitat es pot canviar i en canvi la legitimitat és la que és", diu Vidal. En l'entrevista, el magistrat defensa una declaració unilateral d'independència en cas d'un eventual 'sí' a la consulta "molt qualificat".

P { margin-bottom: 0.21cm; }

stats