Política 02/10/2014

Manos Limpias es querella contra Mas per la Comissió de Control del 9-N

El sindicat ultra considera que amb la designació de l'òrgan equivalent a la Junta Electoral Central el president ha comès un delicte de desobediència

Acn
1 min

BarcelonaEl sindicat ultra Manos Limpias ja havia presentat una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per haver signat el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre, i aquest dijous l'ha ampliat, per denunciar la designació al Parlament dels set membres de la Comissió de Control del 9-N. Tot i que la Comissió no entrarà en funcionament fins que Mas oficialitzi els nomenaments mitjançant un decret, Manos Limpias ja ha tirat pel dret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb l'elecció d'aquesta Comissió, el sindicat acusa Mas de cometre principalment un delicte de desobediència després que el Govern retirés la campanya institucional de la consulta. Manos Limpias considera que el president de la Generalitat és el responsable del procés de nomenament de la Comissió de Control i apunta que "aquests fets denoten clarament signes i evidències d'actes delictius, punibles i tipificats de gran transcendència".

En el text, Manos Limpias apunta que s'ha designat una junta electoral per a un referèndum il·legal i que està suspès pel Tribunal Constitucional. El sindicat ultradretà ja va presentar una querella contra Mas en què demanava presó incondicional per al president pels delictes de rebel·lió, sedició, prevaricació, malversació de fons públics i desobediència, després de signar el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

stats