CONVENCIÓ DEL PSOE
Política 29/01/2011

Chaves insta les comunitats a posar-se al servei dels "grans objectius" de l'estat espanyol

El vicepresident tercer del govern central considera "vigent i viable" l'estat de les autonomies

Sara González
1 min

SaragossaEl vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, ha assegurat que el compromís del PSOE amb l'Estat de les autonomies és ferm i no permetrà "ni un pas enrere" perquè es tracta d'un model "viable i vigent", però sí ha insistit en la necessitat de que les comunitats autònomes es posin "al servei dels grans objectius" de l'estat espanyol, que en aquests moments passa per tirar endavant mesures per sortir de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chaves ha subratllat, durant la seva intervenció en la convenció que el PSOE celebra a Saragossa, que cal "enfortir els mecanismes de coordinació i cooperació" tant entre les comunitats autònomes com entre els territoris i l'Estat. "Hem de reafirmar i traslladar el compromís de posar les comunitats autònomes al servei dels grans objectius de l'Estat", ha afirmat.

El vicepresident tercer ha destacat, a més, que, en contra del que promou el PP, que fa esforços per presentar les autonomies com "administracions malgastadores i ineficients", "no hi ha conflicte entre descentralització i eficàcia". Ho ha il·lustrat amb unes dades: els països del G-8 són descentralitzats i els països que segueixen aquest model han crescfut més de 15 punts respecte els unitaris durant els darrers anys.

stats