REFORMA CONSTITUCIONAL
Política 30/08/2011

Chaves ofereix diàleg per incorporar CiU a la reforma constitucional però en rebutja les esmenes

El vicepresident de Política Territorial creu que ara no és el moment de debatre límits al dèficit fiscal o que siguin els parlaments autonòmics els que fixin el sostre de deute

Roger Tugas
1 min
Manuel Chaves, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha assistit aquesta tarda a la inauguració del 51è Congrés Europeu de l'Associació Europea de Ciència Regional (ERSA), a la Universitat de Barcelona, on s'ha trobat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. Durant la seva intervenció, Chaves ha defensat la reforma constitucional per avançar en majors nivells de "governança europea", però ha estat més tard, davant els periodistes i lluny de Mas-Colell, quan ha valorat els posicionaments del Govern i de CiU al respecte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent socialista andalús troba "molt important" incorporar la federació al consens de PP i PSOE i demana "generositat" i "esforços" a tothom per aconseguir-ho, tot i que no està disposat a fer concessions a priori per facilitar-ho. Quant a la demanda de CiU d'aprofitar el tràmit per limitar el dèficit fiscal, Chaves no s'ha tancat en banda com a concepte, però sí ha precisat que ara "no és el moment" ja que "estem buscant uns objectius molt concrets". Pel que fa a que siguin els parlaments autonòmics els que fixin el sostre de dèficit, ha acceptat que això "no seria dolent", però ha ajornat la negociació a la llei orgànica que concretarà aquests aspectes i que es vol aprovar l'any vinent. Quant a la llei d'estabilitat pressupostària que ha anunciat avui el Govern, Chaves s'ha mostrat prudent a l'espera de conèixer-ne els detalls i s'ha limitat a demanar que s'adeqüï a la normativa estatal.

stats