MOR FRAGA
Política 17/01/2012

La trajectòria de Fraga en 7 frases: "Estic disposat a tornar a agafar el fusell"

L'exministre de Franco i fundador del PP deixa per al record una sèrie de sentències verbals que destil·len una ideologia totalitària de la qual no es va penedir mai

Pere Martí
1 min

BARCELONAManuel Fraga, exministre de Franco i fundador del PP, era un home de frases lapidàries. Frases que permeten retratar un personatge que mai es va penedir de la seva ideologia totalitària. Aquestes set sentències en són un exemple:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre Catalunya: "Faré tot el que pugui per evitar que es destrueixi la unitat nacional. Catalunya va ser ocupada per Felip V, bombardejada per Espartero, la vam ocupar el 1939 i estic disposat a tornar a agafar el fusell. Ja saben vostès què els espera".

Sobre la Guerra Civil: "És evident que el gloriós alçament del 18 de juliol del 1936 va ser un dels moviments més simpàtics que es recorden al món".

Sobre Franco: "És un greu error que el Congrés condemni l'aixecament militar del 1936. Si es parla del 36, també s'hauria de parlar del 34, del 31, fins arribar a la lluita més forta que hi ha hagut mai, entre Caïm i Abel".

Sobre el Prestige"Si fa falta em torno a banyar, com a Palomares. Faig el que faci falta, però potser, si entro al mar, em refredaré i no podré treballar, em tacaré i no allunyaré la marea".

Sobre els comunistes: "No ens asseurem a la mateixa taula que els comunistes. Mai parlaré amb ells".

Sobre els socialistes: "Els socialistes són els responsables que tots els pederastes hagin vingut a Espanya pensant que això és xauxa".

Sobre les dones: "[Comparant-les amb votants indecisos] Quan els preguntes amb quants homes van al llit, mai donen una resposta exacta".

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats