INVESTIDURA
Política 12/06/2015

Les quatre candidatures d'esquerres pacten prendre l'alcaldia de Castelldefels al PP

PSC, ICV-EUiA-MES, ERC i Podem conformaran govern mentre CiU donarà suport des de fora, desallotjant així Manuel Reyes del capdavant del consistori

Acn
2 min
Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, i Ana Maria Pérez (CiU) van segellar el pacte per governar la ciutat / ACN

CastelldefelsEl PP de Manuel Reyes perdrà l'alcaldia de Castelldefels (Baix Llobregat) després que PSC, la confluència de Movem –que agrupa ICV, EUiA, MES i Equo–, ERC i Castelldefels Sí Pot –la llista amb què es presenta Podem– hagin arribat a un acord per formar govern, segons han informat a l'ACN fonts properes a les negociacions. El pacte no està encara signat i s'espera que es rubriqui al llarg d'aquest divendres. CiU, que també ha entrat en les negociacions aquests dies per explorar un pacte alternatiu a Reyes, oferirà estabilitat a l'executiu des de l'oposició. Segons apunten les mateixes fonts, Maria Miranda (PSC) i Candela López (Movem) compartiran l'alcaldia dos anys cadascuna, després que les dues formacions fossin la segona i tercera forces amb 59 vots de diferència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP va ser la força més votada a Castelldefels el 24 de maig amb vuit regidors, a cinc de la majoria absoluta, però no ha pogut trobar els suports necessaris per assegurar-se la investidura aquest dissabte. PSC i Movem, amb quatre edils cadascuna, encapçalaran el nou executiu, segons han informat fonts properes a les negociacions aquest dijous a la nit. A l'acord de govern, s'hi sumaran els tres regidors d'ERC i els dos de Castelldefels Sí Pot. Els dos de CiU donaran suport des de l'oposició a un govern compromès amb Castelldefels i amb el dret a decidir. C's, que completarà el plenari amb dos regidors, ja va ratificar a l'ACN que tenia una "línia vermella" molt clara, no donar suport a cap govern que integrés forces sobiranistes.

Els resultats del 24-M van deixar un escenari fragmentat a Castelldefels i van obrir la porta a un possible pacte alternatiu al govern dels populars. L'acord es va començar a explorar ja des dels primers dies i finalment desbancarà Reyes de l'alcaldia i catapultarà els partits d'esquerra al govern.

stats