Política 28/05/2015

Carmena considera "pueril" l'actitud d'Aguirre: "És una rebequeria de nena capritxosa"

En una entrevista a la SER, la que probablement serà la nova alcaldessa de Madrid creu que la líder del PP madrileny "no està a l'altura" i que els seus li han de dir que "s'està equivocant"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La que serà probablement la nova alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. EFE

MadridEn dos dies, la líder del PP madrileny, Esperanza Aguirre, l'ha acusat de voler fer servir "l'alcaldia de trampolí per trencar la democràcia" i de voler "constituir soviets als districtes" de la capital espanyola. Dimarts proposava un front PP-PSOE-C's per evitar que Ahora Madrid governés la ciutat. Dimecres anava més enllà i ja parlava d'un govern de concentració que inclogués totes les formacions. La que probablement serà la nova alcaldessa de Madrid i a qui van dirigides totes aquestes operacions desesperades, Manuela Carmena, ha reduït aquestes declaracions aquest dijous a una "actitud pueril". En una entrevista a la SER, Carmena, cap de llista d'Ahora Madrid –el partit de confluència entre Guanyem i Podem–, s'ha permès qualificar l'actitud d'Aguirre de "rebequeria d'una nena capritxosa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carmena ha lamentat que se l'acusés de voler destruir la democràcia quan va formar part, justament, de la generació que va lluitar per portar-la a Espanya. "Que jo poso en perill la democràcia no vull ni contestar-ho. Durant tota la vida he fet el contrari", ha dit. Preguntada si l'alcaldable del PP està en una escalada curiosa de desqualificacions i ocurrències per evitar a tota costa perdre la seva quota de poder, la líder d'Ahora Madrid ha apuntat que "Aguirre no està a l'altura i que han de ser els seus els que li diguin que s'està equivocant".

Aliances electorals

Manuela Carmena ja es veu alcaldessa de la ciutat, però sense un govern de coalició amb el PSOE, que ja ha dit que li donarà suport en la investidura. "Després ja ho anirem veient", ha dit. La candidata d'Ahora Madrid veu "bé" començar ara amb un acord d'investidura perquè "les coses cal fer-les bé des d'un principi" i després anar veient altres possibilitats. En aquest sentit, s'ha mostrat disposada a acceptar propostes de Ciutadans i que les lideri aquest partit.

El futur dels projectes faraònics

Un dels punts clau del programa d'Ahora Madrid és replantejar els projectes faraònics per a la ciutat impulsats pel govern d'Ana Botella. Carmena ha assegurat que revisaran una per una totes les operacions, però que "volen rebre nous projectes, no només els clàssics".

Per als inversors "espantats" perquè ella sigui la nova alcaldessa, ha defensat que el que es proposen és "netejar" la ciutat de corrupció, i que els països menys corruptes és on, al cap i a la fi, segons el seu punt de vista, hi ha més inversió perquè al final hi ha més competència.

stats