CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 09/12/2010

Maragall respon a Chacón que els resultats del PSC no es deuen als debats identitaris

L'encara conseller d'Educació reconeix errors de coordinació interna, però recorda els bons resultats del seu germà, Pasqual Maragall, amb un discurs catalanista

Redacció
1 min
Ernest Maragall

BarcelonaL'encreuament de declaracions dels sectors més i menys catalanistes del PSC no s'aturen. Si la ministra de Defensa, Carme Chacón, va atribuir al daltabaix del partit al “soroll” del tripartit amb debats sobiranistes o lingüístics, aquest matí el conseller d'Educació en funcions, Ernest Maragall, li ha respost que “les enquestes avui diuen que el govern espanyol al que pertany Chacón està a 17 o 18 punts del PP”. “Espero que això no sigui també culpa dels debats lingüístics en el Govern de Catalunya, perquè em sembla que potser estaríem exagerant una mica”, ha ironitzat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Maragall, també s'han tingut importants debats entorn la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut o la crisi i precisament s'ha retret a ell mateix haver estat “massa pendent del govern i massa poc de la política”, pel qual no ha pogut intervenir com voldria en les “reflexions de definició del país i de projecte”. Tanmateix, l'encara conseller ha admès “errors evidents de coordinació interna, d'equilibri, de manca d'explicació del projecte” i que les esquerres ara tenen la responsabilitat de ser “capaces de presentar-se davant dels ciutadans amb claredat, i si cal demostrant una major capacitat d'entesa i d'articular projectes de país, no només pactes de govern”.

Finalment, Maragall ha demanat al primer secretari del PSC, José Montilla, que garanteixi una transparència i neutralitat interna que permeti evidenciar que el seu partit “s'està reanimant, està carregant les bateries de projectes, il·lusions, entusiasme” de cara a les eleccions municipals, on no s'hi pot anar “amb la imatge fixa del PSC del 28-N”. Així, mateix, ha recordat que el seu germà, Pasqual Maragall, va obtenir els millor resultats dels socialistes a les poblacions del Baix Llobregat amb un discurs catalanista.

stats