Política 23/05/2017

Podem acomiada Marc Bertomeu com a assessor de Catalunya Sí que es Pot al Parlament

El secretari general de Podem a Barcelona presentarà una denúncia perquè considera que s'ha fet per "discriminació ideològica"

Ara
1 min
Marc Bertomeu, nou secretari general de Podem a Barcelona / FRANCESC MELCION

BarcelonaPodem ha acomiadat el secretari general del partit a Barcelona, Marc Bertomeu, del seu càrrec com a assessor del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot. La decisió es va fer efectiva el 10 de maig davant la seu del partit després que Bertomeu se sumés a la candidatura de Jéssica Albiach per entrar a l'espai polític dels comuns, segons han explicat fonts del partit a Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, Bertomeu segueix al Parlament assessorant voluntàriament els diputats del grup de Catalunya Sí que es Pot -del qual formen part Podem, ICV i EUiA- i ha presentat una denúncia a la conselleria de Treball per "acomiadament nul, per discriminació ideològica".

La candidatura d'Albiach, a la qual es va unir Bertomeu, es va presentar per formar part de la direcció del nou partit dels comuns -del qual aquest dilluns es va conèixer el nom: Catalunya en Comú- de manera separada a la que va presentar la direcció de Podem, encapçalada per Albano Dante Fachin. Uns quants dies després, però, el mateix Fachin va decidir retirar la candidatura.

"No té motivació política"

El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha volgut deixar clar que la decisió "no té cap motivació política"i ha situat els motius en la "relació laboral" entre el treballador i l'organització. "Cada formació del grup parlamentari de CSQP gestiona lliurement els seus recursos", ha explicat Fachin, que ha insistit que l'acomiadament de Bertomeu no està vinculat a cap fet polític.

stats