CAP AL 20-N
Política 24/09/2011

Marc Vidal serà el cap de llista d'ICV a Girona el 20-N

L'actual regidor a Regencós (Baix Empordà) va defensar "el dret a la insubmissió quan les lleis són manifestament injustes"

Acn
2 min
El candidat d'ICV per Girona, Marc Vidal, i el candidat d'ICV per Barcelona, Joan Coscubiela.

GironaMarc Vidal, que és regidor a l'oposició a Regencós (Baix Empordà) i sindicalista de CCOO del sector de l'ensenyament i va ser delegat territorial a Girona del departament d'Interior del 2006 al 2010, ha estat elegit aquest dissabte candidat d'ICV per Girona a les eleccions generals del proper 20 de novembre. Vidal va reivindicar la voluntat d'ICV de ser "la veu dels que no tenen veu" i defensar "el dret a la insubmissió quan les lleis són manifestament injustes". De fet, el candidat ecosocialista va qualificar la democràcia de "malalta perquè respecta estrictament les normes, però en la pràctica no dóna veu ni escolta a la ciutadania". "Cal trencar aquest cercle de manera urgent perquè la democràcia agonitza amb la dreta castissa de sempre, la dreta amiga de Millet, i uns socialistes que actuen als dictats dels mercats de capital", va afirmar Vidal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat d'ICV per Barcelona, Joan Coscubiela, va destacar durant la seva intervenció "la il·lusió i esperança" que està trobant en les agrupacions locals ecosocialistes i la necessitat de transmetre aquest sentiment per capgirar la situació. Com a eixos principals de les propostes que ICV porta a Madrid, Coscubiela va destacar la creació d'ocupació i el gir en les polítiques econòmiques. Per al candidat ecosocialista les polítiques de retallades, la reducció d'impostos als més rics o la fixació del sostre d'endeutament, no resolen realment la situació de crisi, "i a més generen greus injustícies". Coscubiela va afirmar que "estem en un moment en què la gent està indignada, emprenyada i fins i tot hi ha gent en condicions desesperades" en referència a les famílies que sense feina per pagar la hipoteca, a més perden la llar, i va apuntar el perill que "la gent opti per l'escepticisme, la resignació i la desesperança" perquè en aquest cas "ens podem enfrontar a una situació que afectarà moltes generacions futures pel retrocés en els drets socials i les polítiques mediambientals".

stats