Política 19/06/2017

Margarita Robles serà la nova portaveu del PSOE al Congrés

La diputada independent i exmagistrada del Tribunal Suprem, que va votar 'no' a Rajoy, serà la veu de Pedro Sánchez al Parlament espanyol

Ara
2 min
Pedro Sánchez i Margarita Robles

BarcelonaMargarita Robles serà la portaveu del PSOE al Congrés. Així ho ha confirmat aquest dilluns a la nova vicesecretària general del partit, Adriana Lastra, en una entrevista la Cadena SER. Robles, diputada independent i exmagistrada del Tribunal Suprem, va ser número dos de Sánchez a les eleccions del 26-J i va votar 'no' a la investidura de Mariano Rajoy. Lastra ha explicat que la diputada està cridada a ser "la veu" de Pedro Sánchez al Parlament espanyol, tot i que deixa clar que el nou líder del PSOE tindrà "molta presència pública".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dilluns se celebra la primera reunió de la nova direcció de Sánchez, aprovada diumenge en l'última jornada del 39è congrés del partit i feta a mida per al secretari general. José Luis Ábalos, que temporalment ha exercit com a portaveu al Congrés –va defensar la posició dels socialistes a la moció de censura d'Units Podem contra Rajoy–, deixarà pas a Robles després de ser nomenat secretari d'organització. La diputada, que no té carnet del PSOE, va ser secretària d'estat d'Interior quan governava Felipe González i vocal del Consell General del Poder Judicial.

Davant les crítiques dels sectors afins a Susana Díaz per la falta d'integració a l'executiva, Lastra ha replicat que ara és el moment de "tancar ferides" i d'actuar tots junts, perquè el partit ha "patit" molt. També per poder fer fora el PP del govern espanyol i afrontar "un dels problemes més grans" de l'Estat, el conflicte territorial. En aquest sentit, Lastra ha insistit que el PSOE no donarà "mai" suport al referèndum de Catalunya."Ho sap tot Espanya, però ho vull dir un cop més", ha insistit, i ha deixat clar que els socialistes treballaran activament per impulsar una tercera via (la reforma constitucional en sentit federal) entre l'independentisme i l'immobilisme del PP.

stats