Política 20/04/2017

Marhuenda nega haver pressionat Cifuentes i haver publicat notícies falses

El director de 'La Razón' es disculpa per haver dit 'zorra' a la cap de gabinet de la presidenta madrilenya, Marisa González

Manuel Altozano
2 min
El director de 'La Razón', Francisco Marhuenda, en declaracions als mitjans després de declarar a l'Audiència Nacional

MadridFrancisco Marhuenda ho nega tot. Tot i la gravació de les converses amb el conseller delegat de 'La Razón', Edmundo Rodríguez Sobrino, el director del rotatiu nega haver coaccionat Cristina Cifuentes perquè no denunciés les presumptes irregularitats de González amb el Canal d'Isabel II. "Mai he pressionat la presidenta de la Comunitat, ho pot confirmar ella mateixa, i mai he intentat influir en un procediment judicial, en cap cas. Era una conversa amb un conseller delegat, que el pobre estava molt desesperat, ell sempre m’ha dit que és innocent", ha explicat el director de 'La Razón' a la sortida de l'Audiència Nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de declarar, Marhuenda ha explicat que ha portat a l'Audiència tota la informació que s'ha publicat al seu diari sobre la Comunitat i ha volgut constatar que "no hi ha res que sigui fals". En relació amb la gravació, ha assegurat que no li ha importat que l'enregistressin. "No em fa res que m’hagin gravat perquè tornaria a fer el mateix que he fet, perquè no he fet res incorrecte", ha apuntat.

"Conec Cifuentes des de fa més de 30 anys, com l’amenaçaria?", s'ha preguntat Marhuenda, després d'insistir que no l'ha amenaçat "mai". "Mai és mai", ha reblat. Del que sí que es penedeix el director de 'La Razón' és d'haver titllat de "'zorra'" la cap de gabinet de Cifuentes, Marisa González. "No vaig tenir el dia més brillant", ha comentat sobre aquest "comentari desafortunat".

Casals defensa que era una conversa informal

Marhuenda i Casals han declarat aquest dijous a l'Audiència Nacional, on han donat explicacions sobre aquestes converses. Segons ha pogut saber l'ARA, Casals ha reconegut davant del jutge que la veu de les gravacions de la Guàrdia Civil és la seva. El president de 'La Razón', però, ha justificat el contingut perquè es tractava d'una conversa informal amb Edmundo Rodríguez Sobrino, amb qui l'uneix una estima especial. Casals ha dit al jutge que Rodríguez Sobrino ha sigut a 'La Razón' des de la mateixa fundació, i que fins i tot li va preguntar sobre el seu delicat estat de salut. Segons fonts de la defensa de Casals, el jutge no ha imposat cap mesura cautelar al president del diari.

stats