POLÍTICA
Política 25/03/2012

Badia assegura que l'"opinió personal" de Martínez sobre el català no és compartida a l'Eurocambra

"No és només raonable, sinó que és una anomalia que el català no pugui ser utilitzat a l'assemblea parlamentària", ha defensat l'eurodiputada socialista

Acn
2 min

Brussel·lesL'eurodiputada del PSC, Maria Badia, considera que les declaracions del vicepresident de l'Eurocambra del PSOE Miguel Ángel Mártinez, sobre l'ús del català són una "opinió personal" i ha assegurat que no és l'opinió compartida per la majoria dels vicepresidents ni pel president Martin Schulz, que segons ha reiterat Badia, s'ha compromès a donar tot el suport perquè es pugui utilitzar el català a l'hemicicle. "No és només raonable, sinó que és una anomalia que la llengua catalana no pugui ser utilitzada a l'assemblea parlamentària europea", ha defensat Badia. "Això no té sentit, quan la Unió Europea és una unió d'Estats però també de ciutadans i és una cambra multilingüística", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident del Parlament Europeu i històric del PSOE Miguel Ángel Martínez ha dit que no és "ni viable ni raonable" autoritzar l'ús de la llengua catalana a l'hemicicle del Parlament Europeu. Martínez, que precisament és el responsable de multilingüisme i traducció i interpretació ho considera "una broma" i ha assegurat que "no hi haurà cap excepció possible de cap tipus". Martínez ha insistit que "senzillament no es farà, tant se val el motiu", mentre que el nou president de l'Eurocambra, el socialista alemany Martin Schulz, ha promès ser un "aliat" del català a Europa i és partidari que els eurodiputats catalans puguin fer intervencions en la seva llengua.

L'eurodiputada del PSC, Maria Badia, s'ha mostrat sorpresa amb les declaracions de Martínez i l'ha replicat dient que les seves declaracions són una "opinió personal" i ha assegurat que aquesta no és l'opinió compartida per la majoria dels vicepresidents ni pel president. Ha insistit que tant ella mateixa com el PSC no comparteixen l'opinió de Martínez i ha assegurat que continuaran treballant perquè el català sigui una realitat a l'assemblea del Parlament Europeu. L'eurodiputada socialista ha assenyalat que els diputats de Catalunya i les illes Balears han enviat una carta al president Schulz per explicar-li el què pensen "personalment" sobre l'ús del català a la cambra europea i "de la normalitat que això representaria si fos possible". "Això tira endavant", ha sentenciat.

stats