CONFLICTE LINGÜÍSTIC
Política 19/03/2012

La delegada del govern espanyol només creu la Guàrdia Civil en l'agressió lingüística al Prat

Representants d'ICV, ERC i SI s'han reunit aquesta tarda amb María de los Llanos de Luna, qui els ha confirmat que no investigarà la denúncia

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, s'ha reunit aquesta tarda amb els diputats Jaume Bosch (ICV), Alfred Bosch (ERC), Pere Bosch (ERC) i Alfons López Tena (SI), representants dels partits que li havien sol·licitat una reunió per tractar la denúncia d'una agressió lingüística a l'aeroport del Prat a finals de gener. En la trobada, l'exdiputada del PP ha negat "categòricament una actuació irregular per part dels agents de la Guàrdia Civil", segons la mateixa delegació del govern, cosa que ha indignat els seus interlocutors, que lamenten que Llanos de Luna tan sols cregui la presumpta part agressora, desatengui els informes mèdics que demostren les agressions i no investigui els fets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La reunió no ha servit de gran cosa", ha explicat Jaume Bosch, que critica que la delegada ni tan sols prengui en consideració la denúncia i que es negui a comparèixer al Parlament per tractar aquesta o una altra qüestió quan li ho demanava una majoria de la cambra. Alfred Bosch, en un altre sentit, li ha retret que no és moment de prioritzar "qüestions lingüístiques o de banderes" o altres "temes identitaris nacionalistes en temps de crisi". Alfons López Tena ha afegit que Llanos de Luna "ha negat que hagi requerit cap escrit a cap ajuntament" per la qüestió de la hissada de la bandera espanyola, com s'havia denunciat.

stats