POLÍTICA
Política 08/12/2011

Rajoy demana a Europa mobilitzar tots els recursos disponibles per aturar l'hemorràgia del deute

El futur president espanyol dóna suport a un major rigor pressupostari i més control del dèficit però exigeix gestos a canvi

Ara
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El futur president espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat avui que Europa posi, “sense més dilacions, en marxa tots els mitjans i recursos per tallar l'hemorràgia del deute sobirà” a canvi de més responsabilitat pressupostària i més controls. El líder popular ha assegurat durant la cloenda del congrés que el PP ha celebrat a Marsella que cal transmetre al món que Europa “no és un invent, un experiment buit o un anacronisme” i que per això cal fer tot allò que estigui a l'abast, ja sigui reformar més tractats o establir més control del dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } Rajoy ha assegurat que dels resultats electorals del 20-N es desprèn la renovació del compromís dels ciutadans espanyols amb Europa per sortir de la crisi. El futur president ha detallar les tres “grans línies d'actuació immediates i irrenunciables” del seu full de ruta de govern, que són complir amb l'objectiu de dèficit desenvolupant el mandat constitucional que van aprovar PP i PSOE a l'estiu, reformar i flexibilitzar el mercat laboral i reestructurar el sistema financer per facilitar el crèdit a les famílies i les empreses.

Reduir el deute, estimular l'estalvi i fer créixer les exportacions són algunes de les “tasques immediates” que Rajoy ha anunciat. A més, ha afegit que en aquest projecte vol incorporar-hi tothom i per això en els darrers dies s'ha reunit amb els agents econòmics i ho farà també amb les comunitats autònomes “per resoldre amb èxit el major desafiament col·lectiu de les últimes dècades”

stats