Política 21/12/2011

Rajoy jura el càrrec i anuncia el seu govern aquest dimecres

El sisè president espanyol de la democràcia serà a la Zarzuela a les 11 del matí i farà públics els seus ministres al vespre

Joan Rusiñol
1 min
Rajoy rebent, ahir, la felicitació de Rubalcaba mentre Zapatero marxava de l'hemicicle somrient.

MadridEl president electe del govern espanyol, Mariano Rajoy, jurarà el càrrec aquest dimecres davant el rei Joan Carles en una cerimònia on hi haurà el president en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, i el ministre de Justícia en funcions, Francisco Caamaño, que actuarà com a notari major.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nou cap de l'executiu va rebre aquest dimarts la confiança de la majoria del Congrés, amb 187 vots a favor (PP, UPN i Foro Asturias), l'abstenció significativa de les dues grans forces públiques basques (Amaiur i PNB) i l'oposició de gairebé tot l'arc parlamentari català: CiU, PSC, ICV i ERC, és a dir, 36 dels 47 diputats catalans de la cambra baixa.

Tres quarts d'hora després Rajoy s'instal·larà a la Moncloa i ultimarà l'estructura del seu govern, que comunicarà al monarca i farà pública a la tarda en una roda de premsa, també des de la Moncloa.

Els seus ministres juraran o prometran el càrrec dijous davant el rei, i divendres ja participaran al primer consell de ministres del nou govern.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats