CAP AL 20-N
Política 16/11/2011

Rajoy entona el seu propi 'apoyaré' i assegura que donarà suport a Catalunya

El líder del PP no fa cap menció al pacte fiscal i la singularitat catalana i assegura que Espanya no sortirà de la crisi sense Catalunya

Sara González
2 min

L'Hospitalet de LlobregatEl candidat del PP, Mariano Rajoy, ha entonat el seu propi “apoyaré”, com en el seu dia va fer José Luis Rodríguez Zapatero amb l'Estatut, i ha assegurat que donarà “suport a Catalunya” si guanya les eleccions, tot i que no ha especificat en quin àmbit. El líder popular ha afirmat davant de les més de 3.100 persones que han assistit al míting central del PP al Complex Esportiu Hospitalet Nord que en els darrers tres anys ha vingut 45 vegades a Catalunya. “Més que Chacón i Zapatero”, ha matisat la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha subratllat que “Catalunya ha estat sempre al capdavant dels grans canvis” i que no dubta que també ho estarà el proper 20-N. De fet, ha afegit que “Espanya no sortirà de la crisi sense Catalunya i Catalunya tampoc se'n sortirà des de la resta”. Per superar la recessió ha dit que compta “amb tothom” i que el seu objectiu és que Espanya sigui un país “respectat” que participi de la democràcia europea sense “ser manat”. El líder del PP ha reiterat que defuig dels executius “tecnòcrates” i ha acusat el PSOE de fer “polítiques contradictòries”.

Que l'administració “s'estrenyi el cinturó” i que el govern sigui “bon gestor” són dos dels aspectes que Rajoy considera clau per deixar enrere la crisi i no ha mencionat en cap moment el pacte fiscal ni cap element diferencial català.

La Catalunya "plural i espanyola"

“Catalunya és plural, espanyola i estem orgullosos de ser el que som”, ha etzibat la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho. La dirigent del PPC ha assegurat que els cinc milions d'aturats no són “crònics” i trobaran sortida laboral amb un govern del PP. “L'únic que és crònic són les incompetències dels ministres socialistes”, ha dit.

Camacho també ha acusat els socialistes de fer ús del flash-back donant protagonisme a antics dirigents com Felipe González als mítings i d'emprar una “estratègia Matrix” i situar-se en un “món paral·lel” en quant a les perspectives de recuperació econòmica. També ha criticat que Zapatero sigui ara “l'home invisible” precisament per aquells que van ser els seus “ministres predilectes”.

El candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández, ha fet una crida a la prudència i ha recordat que el “partit es juga el diumenge” i que les “enquestes no guanyen eleccions”.

stats