RETALLADES SOCIALS
Política 06/10/2011

Marina Geli s'encara amb Boi Ruiz: "Només hem parlat d'economia, on és l'orgull pel model sanitari?"

El conseller de Salut accepta la mà estesa per acordar una fórmula per preservar el model català de salut però demana que no es faci "alarmisme"

Roger Tugas
2 min
Miquel Iceta i Marina Geli parlant al Parlament. Els dos dirigents mantenen clares diferències sobre el futur del socialisme català.

BarcelonaL'exconsellera de Salut, Marina Geli, ha criticat durament la línia presa pel seu successor al càrrec, Boi Ruiz, en una interpel·lació d'aquest matí al ple del Parlament. "Aquests 9 mesos he estat callada", ha començat la diputada socialista, qui ha lamentat que "estem pitjor ara que fa nou mesos". En un sentit to, ha afegit que "només hem parlat d'economia" i s'ha preguntat "on és l'orgull pel sistema sanitari" i "on és l'orgull que el càncer de mama no depengui del nivell de renda".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Geli ha defensat que la despesa mitjana en sanitat a la Unió Europea és superior a la catalana i ha criticat que l'actual conseller culpi de tots els mals al tripartit i al govern espanyol. Finalment, li ha reclamat que repensi les "línies vermelles" de les retallades i que accepti un pacte per mantenir el sistema públic de salut, tal com li va proposar per carta fa uns mesos. La diputada s'ha ofert també per anar junts a Madrid a reclamar els nous recursos per al model i el pacte fiscal. "Ha desertat del lideratge en política de salut", ja que "poder no és autoritat, molt menys en el sector sanitari", ha conclòs.

En la seva rèplica, Boi Ruiz ha acceptat que la despesa actual en sanitat no són suficients, però ha demanat que el proper govern espanyol esculli la fórmula per obtenir els recursos afegits per poder mantenir el sistema -com podria ser el copagament-. "Li agafo la mà que estén", ha assegurat, però ha demanat que "no es generi l'alarmisme" de l'oposició ni es generin "falses expectatives" amb el model de salut. Ha defensat també que la situació econòmica és el que provoca les retallades actuals i ha afirmat que no se n'estan fent d'addicionals.

stats