Política 25/07/2017

Maroto diu que una millora del finançament autonòmic ajudarà a “desmuntar” les tesis independentistes

“Si el problema és econòmic, aquesta es la fórmula que plantegem perquè hi hagi més recursos per a tots”

Acn
2 min
Maroto, en una imatge d'arxiu

MadridEl vicesecretari de política social del PP, Javier Maroto, ha dit que un “millor finançament” del conjunt de les comunitats autònomes –i no 'ad hoc' per a Catalunya- permetrà “calmar” part de la societat catalana, que percep que no rep els recursos necessaris per al seu desenvolupament, i ajudarà a “desmuntar” les tesis independentistes des de la “pedagogia”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero, Maroto ha assegurat que el PP pot “estar d'acord” que a Catalunya li falten recursos, igual que a altres territoris com el País Valencià, i ha apuntat que la millora del finançament es traduirà en un increment dels recursos que reben tots els territoris. “Si el problema és econòmic, aquesta es la fórmula que plantegem perquè hi hagi més recursos per a tots”, ha dit.

Ha demanat “una reflexió” als membres del govern i els ha emplaçat a confiar en una millora del sistema de finançament per al conjunt de les comunitats autònomes. “Si tots estem junts i estem creixent més, hi haurà més recursos per a Catalunya”, ha assegurat. En aquest sentit ha apuntat que una millora del finançament permetria convèncer “moltíssims catalans que han entès que a Catalunya li falten recursos i que creuen erròniament que n’hi hauria més en una Catalunya independent”.

Segons Maroto, a aquests catalans cal “dirigir-s'hi amb estima, delicadesa, pedagogia i il·lusió” per “dir-los que hi ha una projecte il·lusionant que es diu Espanya". "I aquesta recepta junts ens permetrà tenir més finançament per a tots”, ha reblat. Un millor finançament, ha dit, pot “calmar” la percepció que no es reben els recursos que calen, un missatge que ha calat a la societat catalana i que cal “desmuntar amb pedagogia”.

Maroto acusa Puigdemont de "dividir" la societat catalana

El vicesecretari de política social del PP ha advertit que la reforma federal de la Constitució que proposa el PSOE no aporta cap sortida real al conflicte perquè no convencerà els independentistes que busquen una sortida de Catalunya de l’Estat. També ha criticat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui ha acusat de “dividir” la societat catalana i de ficar-se en un “carreró sense sortida” pretenent que “els funcionaris facin una il·legalitat”.

stats