Política 31/07/2016

Marta Pascal recorda a la CUP que "ningú està en disposició de posar condicions"

La coordinadora del PDC demana a l'esquerra anticapitalista que decideixi si estan amb "els que sumen" o amb els que "bloquegen" el procés sobiranista

Acn
2 min
La coordinadora general de PDC, Marta Pascal, i el secretari general de la JNC, Sergi Miquel, durant l'Escola d'Estiu de la JNC.

Sant Esteve de PalautorderaLa coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, ha avisat la CUP que "ningú està en disposició de posar condicions al que ha de passar a partir del mes de setembre". Pascal ha demanat a l'esquerra anticapitalista que decideixi si està amb "els que sumen i construeixen" o amb "els que bloquegen" el procés sobiranista. "Com es poden posar condicions als anhels i somnis de la gent si ja tenim la majoria parlamentaria per tirar això endavant", s'ha preguntat la dirigent del PDC durant la seva intervenció a l'escola d'estiu de la JNC, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Sant Esteve de Palautordera. Els cupaires havien demanat aquest dissabte que es fes un referèndum unilateral d'independència (RUI) el primer semestre del 2017 com a condició per donar suport a la qüestió de confiança del 28 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pascal també ha enviat un missatge a l'Estat després que el govern espanyol hagi traslladat un incident d'execució al Tribunal Constitucional (TC) per la votació al ple del Parlament de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. "Si l'única resposta del govern espanyol és utilitzar el TC, nosaltres utilitzarem el Parlament i la voluntat de tirar les coses endavant", ha afirmat. La coordinadora ha subratllat que "faci el que faci el TC, el món ho sabrà, perquè estem tirant endavant el procés des de la radicalitat democràtica".

El TC es reunirà d'urgència aquest dilluns després que el govern espanyol aprovés demanar responsabilitats penals per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Pascal ha avisat que el TC podria "violentar" el reglament del Parlament, "que diu que els diputats tenen dret a opinar i votar sobre tot". "No ens mourem ni un mil·límetre de la coherència política que ens ha fet néixer: defensar el procés i un model de país que valgui la pena", ha advertit la dirigent del PDC. "Alguns potser criden molt, nosaltres som els dels fets", ha afegit.

stats