Política 02/12/2016

Marta Ribas (ICV) demana al govern espanyol que investigui el cas de transfuguisme a Rubí

Enviarà una carta a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría perquè convoqui la comissió de seguiment del Pacte Antitransfuguisme estatal

Albert Solé
2 min
La coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas.

RubíEl cas de transfuguisme a l'Ajuntament de RubíAjuntament de Rubí està superant les fronteres del municipi vallesà. Avui la coordinara general d'Iniciativa per Catalunya, Marta Ribas, ha explicat davant les portes del consistori rubinenc que demanaran que la comissió de seguiment del Pacte Antitransfuguisme estatal investigui el 'fitxatge' de Sergi Garcia (del grup de CiU) com a nou regidor de govern del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo mateixa signaré la carta que enviarem a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría perquè es convoqui aquesta comissió per avaluar aquest cas", ha dit Ribas.

Des d'Iniciativa són conscients que mentre Sergi Garcia encara formi part del grup municipal de CiU tècnicament no es considera un trànsfuga. Per això confien que prosperi la petició del regidor de PDECat, Víctor Puig, que ahir va iniciar els tràmits per expulsar Garcia del grup.

Segons la llei de bases de règim local, un trànsfuga no pot tenir responsabilitats de govern ni cobrar un sou. Garcia té delegades atribucions de Salut i Educació i cobrarà 40.000 euros anuals per mitja jornada.

"El PSC s'ha saltat el pacte antitransfuguisme que ells també van signar, i C's i PP en són col·laboradors necessaris", ha dit Ribas en relació amb el fet que aquests dos partits van votar a favor del canvi de cartipàs en el ple de dijous.

L'ARA ha demanat l'opinió del PSC català sobre aquest cas, però no en volen parlar. Concretament, la responsable de política municipal del PSC, Núria Parlon, ha dit a aquest diari que no vol fer declaracions del que ha passat a Rubí. L'alcaldessa Ana Maria Martínez va donar suport a Parlon a les primàries del partit socialista.

Ramon Capolat, portaveu del grup d'ICV a Rubí, ha explicat: "Hem perdut la confiança en l'alcaldessa Ana María Martínez", i ha afegit que no reconeixen les noves funcions de Sergi Garcia ni participaran en cap acte ni reunió en què hi hagi aquest regidor. ICV també presentarà una moció en el pròxim ple per fer marxa enrere en el canvi de cartipàs.

stats