Política 06/08/2012

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, condiciona un acord d'estabilitat amb CiU a un referèndum independentista

Els republicans avalarien les retallades "ideològiques" del Govern si els nacionalistes apostessin per la independència

Acn
2 min
Marta Rovira, secretària general dels republicans. / NÚRIA JULIÀ / ACN

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha condicionat un hipotètic acord d'estabilitat amb CiU de cara a la segona meitat de la legislatura a la constitució d'un "govern de transició cap a la independència", és a dir, un executiu que convoqués un referèndum sobre l'estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la Cadena SER, Rovira ha subratllat que ERC està disposada a acompanyar el Govern en els pressupostos i en el pacte fiscal, però amb condicions.

Els republicans avalarien les retallades "moltes vegades ideològiques" de CiU si els nacionalistes són ferms amb la Hisenda pròpia i aposten pel pacte fiscal. "Només acceptaríem les retallades si veiem clara la sortida", ha dit, i ha demanat a CiU que passi de les paraules als fets.

Rovira ha recordat que per moltes declaracions que faci CDC, "la realitat és una altra", i continuen els pactes amb el PPC, ha dit, recordant l'acord sobre els pressupostos o sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Per això, ha demanat a la federació que faci un pas més i constitueixi amb ells un "govern de transició cap a la independència". "Només així entenem que podem començar a parlar d'un possible pacte a la segona part de la legislatura", ha argumentat.

En concret, ERC està disposada a donar suport als pressupostos sempre que CiU demostri que l'aposta de la Hisenda pròpia és real i comenci a recaptar impostos i a "obrir la porta cap a la independència" a través d'un referèndum. "Que no se'n parli més, comencem a demostrar amb accions que estem caminant cap a la independència. En lloc de parlar-ne, comencem a fer-ho", ha dit en referència a les declaracions del secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, que va parlar diumenge de pacte fiscal o Estat propi.

Tot i que ha criticat les retallades del Govern, qualificant-les d'"ideològiques", ha assegurat que els republicans volen ser "corresponsables", perquè són conscients que el Govern té "enormes dificultats per garantir la sostenibilitat de l'estat del benestar.

stats