DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 17/09/2014

Marta Rovira: "Volem fer el proper debat sent una república independent"

La portveu dels republicans adverteix que si el govern espanyol impedeix la consulta recorreran a la jurisprudència internacional

Sara González
1 min

Barcelona"Volem fer el proper debat sent una república independent". Aquest és el missatge que ha llançat la portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, a les conclusions del debat de política general. La dirigent republicana, que ha dit que Catalunya té l'oportunitat de passar pàgina al sostre autonòmic, ha assegurat que Catalunya ho té "tot a punt" per votar el 9 de novembre sense que li manqui cap "garantia" un cop estigui aprovada la llei de consultes perquè el mandat per decidir el futur del país és "legal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Políticament tenim tot la legitimitat perquè ho hem intentat tot", ha insistit Rovira, qui ha afegit que Catalunya també compta amb la "legitimitat democràtica i legal". La dirigent ha advertit que si el govern espanyol no es mou i segueix mantenint que Espanya és una "nació única", els catalans hauran d'agafar-se a la jurisprudència internacional i a la carta de les Nacions Unides. "Som un sol poble que té el dret inalienable a decidir", ha sentenciat tot recordant que cada procés d'independència és diferent.

stats