Política 20/10/2014

ERC s'obre a una eventual llista unitària sempre que sigui per declarar la independència

La secretària general, Marta Rovira, defensa que "cal asseure's tantes vegades com faci falta per construir la independència del país"

Ara
1 min

BarcelonaERC no s'acaba de mullar per una eventual llista unitària del sobiranisme que els quadres del partit han rebutjat directament aquest diumenge. La secretària general dels republicans, Marta Rovira, s'ha obert aquest dilluns a parlar d'una eventual llista unitària amb CDC sempre que sigui per declarar la independència i després negociar amb l'Estat el repartiment d'actius i passius. "Estem disposats a parlar, sumar, i a fer el que calgui amb qui sigui sempre que el mandat de què fer sigui claríssim: construir una majoria parlamentària per declarar la independència tan aviat com sigui possible", ha resumit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1 (@elmonarac1), Rovira ha admès que "no hi ha alternativa" a tornar a asseure's tots els partits sobiranistes en una mateixa taula per recompondre la unitat esquerdada. "Cal asseure's tantes vegades com faci falta per construir la independència del país", ha afirmat. Malgrat que ha insistit que ERC "no comparteix l'estratègia" del Govern amb el nou 9-N, també ha afegit que veu imprescindible "abocar-s'hi perquè sigui un èxit de mobilització".

Prioritat, eleccions referendàries

La secretària general dels republicans ha considerat, però, que el que és realment urgent són unes eleccions que dotin les institucions catalanes d'un mandat democràtic clar per a la independència del país. Per declarar-la fins i tot abans de negociar amb l'Estat, cosa que veu impossible sense abans no haver declarat la independència.

stats