Política 25/06/2012

Rovira replica a Navarro que s'ha de prioritzar el país per davant de "rivalitats partidistes"

La secretària general dels republicans catalans celebra el viatge internacional d'Artur Mas i demana a Duran i Lleida que s'afegeixi al discurs sobre l'espoli fiscal

Acn
2 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha replicat a la disjuntiva sobre el pacte fiscal que va plantejar al Govern el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en una entrevista a l'ARA. Rovira li ha respost que "defensar el país" en una situació "delicada" és prioritzar "la independència fiscal, el concert econòmic i la clau i la caixa" per davant de "rivalitats partidistes". En aquest sentit, la republicana ha afegit que a finals de juliol se sabrà "realment si al país mana el president Mas o si s'imposen les tesis de Duran Lleida. Els republicans celebren el viatge internacional de Mas i demana que el president i el portaveu de CiU al Congrés "unifiquin" el discurs sobre l'espoli fiscal. La secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha replicat al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que aquest cap de setmana va plantejar la disjuntiva entre republicans o socialistes per aconseguir el pacte fiscal. Per Rovira, en un moment "delicat" cal "defensar" el país i, segons la líder d'ERC, això passa ara per defensar la independència fiscal, el concert econòmic i la clau i la caixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ha recordat a Navarro que "la millor manera" de defensar el pacte social i l'estat del benestar és a partir del concert econòmic. "Si tots miréssim pel país, ben segur que l'àmbit de consens seria molt ample i sense rivalitats partidistes", ha dit.

Rovira ha assegurat que les negociacions amb CiU sobre el pacte fiscal continuen "al punt que estaven" i ha tornat a apel·lar a les conclusions de la comissió pel concert econòmic del Parlament per defensar una majoria parlamentària a favor del pacte. "Estem segurs que CiU no farà un pas enrere en el pacte fiscal", ha garantit la republicana. Ara bé, també els demana "fets", i per això ha assegurat que a finals de juliol "sabrem realment si el país el mana el president Mas o si s'imposen les tesis de Duran i Lleida".

A més, els republicans estan "satisfets" i celebren el viatge que el president de la Generalitat, Artur Mas, va fer pels Estats Units. És bo, diuen, que "s'hagi pres seriosament que la internacionalització del país és cabdal per sortir de la crisi", una crisi que és "doble" per la situació financera i per l'espoli fiscal que pateix Catalunya.

Per això celebren que el president Mas ho hagi explicat en mitjans internacionals com la CNN, però demanen ara que "unifiquin el missatge" que difonen a Nova York i el que expliquen a Madrid a través de Duran i Lleida a la premsa i també a les comissions amb el govern espanyol.

stats