LA CONSULTA AL CONGRÉS
Política 08/04/2014

Rovira defensa que la consulta "és la millor manera de defensar els interessos de tots els catalans"

La dirigent d'ERC afirma que el no del Congrés no frenarà el 9-N, ja que els representants del Parlament no anaven a "demanar permís, sinó a buscar un acord per a la democràcia"

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha defensat en la seva intervenció al Congrés que el 25 de novembre de 2012 "els catalans van prendre una decisió, convocar un referèndum per decidir el seu futur com a poble", i, per tant, els partits catalans tenen "l'obligació de donar compliment" a aquest "mandat democràtic". "L'acord depèn de vostès, i és fàcil, constitucional i legal", ha assegurat la dirigent republicana, que ha recordat l'acord pel referèndum escocès, i ha etzibat als diputats espanyols: "Tenen l'oportunitat de passar a color una fotografia que molts veiem en blanc i negre, la de la democràcia espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Rovira ha assegurat que la consulta "és la millor manera de defensar els interessos de tots els catalans", ja que també hi votaran els dirigents del PSC, PP i C's, encara que no l'hagin defensada. "El país se'ns desfà a les mans, no tenim suficients recursos, ni competències per ajudar els nostres conciutadans, no tenim res", ha insistit, i per això ha defensat que "la millor manera per treballar pels nostres fills és votar per construir un estat". "Ens treuen de les mans els pocs recursos que tenim per ajudar els nostres ciutadans i tornen les amenaces contra la immersió lingüística", ha lamentat.

Igualment, Rovira aposta per construir un estat "que inverteixi en trens carregats d'oportunitats i ocupació" i no en trens de gran velocitat buits, "que desnoni els bancs tòxics i no les persones", que apliqui la dació en pagament, que no tingui l'electricitat més cara d'Europa, "que vetlli per l'interès general i no es rendeixi davant els oligopolis", i que blindi el dret a l'avortament.

Cap llei impedeix votar

En el seu segon torn, la dirigent d'ERC ha avisat no tornaran a Catalunya "amb els braços caiguts", ja que "Catalunya és l'únic moviment social europeu que es manifesta amb un somriure". "Com els direm que no a aquestes persones?", s'ha preguntat, que ha insistit que tenen "un mandat democràtic a complir i és legal" i d'acord amb "la Constitució, que consagra el pluralisme polític". "Cap llei ens pot impedir votar, perquè votar és democràcia", ha assegurat Rovira, que ha afegit que els representants catalans no han anat al Congrés a "demanar permís, sinó a buscar un acord per a la democràcia".

Igualment, s'ha referit al líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, de qui ha dit que no té "cap credibilitat federalista". "Pasqual Maragall deu ser la persona que es va creure més el federalisme, i van acabar amb ell", ha lamentat Rovira.

stats