ESPIONATGE POLÍTIC
Política 30/05/2013

ERC se suma a la resta de l'oposició i també demana la dimissió de Xavier Martorell

Marta Rovira critica que l'actual situació perjudica l'exercici del dret a decidir i crida que l'executiu català sigui més transparent que l'espanyol

Ara
2 min
Marta Rovira aquest dissabte a Vic

BarcelonaTots els parits, excepte CiU, han demanat la dimissió del director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, després de la seva compareixença aquest dijous al Parlament per donar explicacions sobre el cas dels espies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC, que dóna suport parlamentari al Govern de CiU, s'ha sumat així a la resta de l'oposició. PSC, PP, ICV-EUiA, C's i la CUP ja havien reclamat la dimissió de Martorell.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha dit que Martorell "hauria de plegar per no posar més en dubte la credibilitat de les institucions". La dirigent republicana ha criticat igualment que la compareixença en comissió no hagi tingut lloc a petició del mateix Martorell –que ha negat que hagi ordenat investigacions a polítics– per haver-se posat en dubte la seva trajectòria professional i personal i la institució que representa. "S'ha de donar la cara tot i mantenint la presumpció d'innocència", ha assenyalat, i ha assegurat que "si a Esquerra ens trobéssim en la situació del senyor Martorell, plegaríem".

Així mateix, Rovira l'ha instat a valorar fer un pas enrere en les seves activitats públiques per evitar més "desafecció" i "desconfiança dels ciutadans". "Entenem que ja ha fet un pas enrere en les seves obligacions en l'àmbit del partit polític on tenia càrrecs, i és evident que si no és de confiança per a un partit, no ho hauria de ser tampoc per a la ciutadania", ha apuntat en relació amb la seva dimissió dels càrrecs de CDC de Sant Cugat del Vallès. Segons la dirigent d'ERC, aquesta situació perjudica el procés per exercir el dret a decidir.

Per tal de diferenciar-se de l'actitud del govern espanyol, Rovira ha demanat al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que sigui exemplar i emprengui les accions legals per depurar "les responsabilitats polítiques que calgui perquè no quedi cap ombra de dubte sobre el Govern". "Cal que el govern català sigui transparent i exemplar, al contrari del govern espanyol, que no ens permet ni la nostra presència a la comissió de matèries reservades del Congrés dels Diputats", ha contraposat. Ha denunciat igualment l'espionatge polític que realitza el CNI.

stats