Política 30/06/2012

Més de 3.000 persones inicien a Lleida la Marxa per la Independència

La convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana, que té el suport de Josep Guardiola i Lluís Llach, recorrerà diversos municipis durant l'estiu i fins a la Diada

Acn / Ara
1 min
La marxa per Lleida va acabar a la Seu Vella, on el protagonisme va ser per a Lluís Llach.

LleidaLa Marxa per la Independència, promoguda per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha engegat aquest vespre a Lleida, des dels Camps Elisis fins a la Seu Vella. L'acte d'inici, que ha estat amenitzat en un ambient festiu pels grups Al Tall i Bonobos, ha convocat més de 3.000 de persones. La marxa recorrerà des d'avui i durant tot l'estiu nombrosos punts de Catalunya fins arribar a Barcelona, coincidint amb l'11 de Setembre, on se celebrarà una gran concentració. L'ANC és una entitat cívica transversal que actua al marge de partits i institucions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte de sortida, al qual havia expressat el seu suport l'exentrenador del Futbol Club Barcelona Josep Guardiola, hi han assistit el cantautor Lluís Llach, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, l'escriptora Patrícia Gabancho, el politòleg Ferran Requejo, l'actor Oriol Grau i l'editor Quim Torra. També hi participen membres de diverses formacions polítiques, com l'alcalde de Vic i dirigent de l'Associació de Municipis Independentistes, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU); l'eurodiputat Ramon Tremosa (CiU); el diputat al Congrés Joan Tardà (ERC), i el diputat al Parlament Toni Strubell (Solidaritat), entre altres.

stats