POLÍTICA
Política 27/09/2011

Mas-Colell insta l'Estat a prendre exemple del sostre de dèficit que es fixa la Generalitat

El consell executiu aprova el projecte de llei d'estabilitat pressupostària que fixa el límit de dèficit en el 0,14% el 2018, dos anys abans del que establirà la llei estatal

S.gonzález / M.colomer
1 min

BarcelonaEl Consell Executiu del Govern de la Generalitat ha donat llum verda aquest dimarts al projecte de llei d'estabilitat pressupostària que fixa el sostre de dèficit de la Generalitat en el 0,14% del PIB el 2018. El Conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha instat el govern espanyol a prendre exemple de la Generalitat i a fixar-se el mateix sostre de dèficit (el 0,14%). Mas-Colell ha assegurat que el Govern defensarà aquest mateix posicionament quan les Corts espanyoles debatin la llei orgànica que haurà de desenvolupar el contingut de la reforma constitucional pactada per PSOE i PP. L'executiu de Mas s'avança dos anys al compliment de dèficit de les autonomies, que PP i PSOE han fixat pel 2020.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha comparegut després de la reunió de l'Executiu, en què ha recordat la incomoditat del Govern amb les formes com s'ha dut a terme la reforma constitucional, no pel que fa el contingut, que comparteix. Ara bé, ha reiterat que pel Govern és el Parlament qui s'ha d'imposar el sostre de dèficit en base a les normes europees, i no la Constitució. La llei consta de 9 articles que, segons Mas-Colell, no entren en contradicció amb el contingut de la reforma constitucional. El conseller espera que a finals d'any la llei hagi estat aprovada pel Parlament.

La llei fixa una reducció del dèficit progressiu. Així, pel 2012 preveu un dèficit de l'1,3% del PIB; el 2013 de 1,1%; de l'1% el 2014, i els quatre anys següents per reduir fins al 0,14%. La llei d'estabilitat pressupostària va ser una de les exigències del PP per permetre l'aprovació dels pressupostos del 2011.

stats