PLE DEL PARLAMENT
Política 23/02/2011

Mas-Colell i Puigcercós acosten posicions per crear una comissió d'estudi del concert econòmic

El conseller d'Economia i Coneixement i el líder d'ERC coincideixen a assenyalar que qui recapta els impostos "té la paella pel mànec"

Oriol March
1 min

BarcelonaPoc a poc, la proposta estrella de CiU en matèria econòmica per a aquesta legislatura, el concert econòmic, va prenent forma. En el ple del Parlament d'avui, i després de la interpel·lació del líder d'ERC, Joan Puigcercós, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, s'ha compromès a treballar "al més aviat possible" la proposta d'un nou pacte fiscal que, en tot cas, es negociaria –com sempre ha defensat CiU– amb el govern espanyol sorgit de les urnes el 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha proposat al conseller que es creï de forma immediata una comissió d'estudi per al concert econòmic que pugui incloure també experts en la matèria. Tots dos han conicidit a assenyalar que qui té "la paella pel mànec" en matèria econòmica és "qui recapta els impostos". El líder d'ERC ha demanat que es treballi per conèixer l'abast exacte del dèficit fiscal de l'Estat respecte a Catalunya. Mas-Colell no ha volgut posar una data límit de creació de la comissió d'estudi, tot i que ha assegurat que la qüestió "caurà pel seu propi pes".

stats