MESURES DEL NOU GOVERN
Política 05/01/2011

Mas-Colell descarta una retallada de funcionaris i altres llocs de treball estable de la Generalitat

Diu que s'haurà de gastar menys i actuar sobre tots els elements de despesa, també els sanitaris

Redacció
1 min
Els consellers Lluís Recoder, Andreu Mas-Colell i Francesc Xavier Mena al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat.

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha descartat aquest dimecres una retallada de funcionaris i altres llocs de treball estable de la Generalitat. Després de la supressió d'alts càrrecs anunciada pel president de la Generalitat, Mas-Colell ha deixat clar que "no estan en perill els llocs de treball dels funcionaris ni tampoc els llocs de treball molt estabilitzats". "Però la Generalitat l'any vinent haurà de gastar menys que aquests anys", ha afegit el conseller, que ha indicat que caldrà actuar "sobre tots els elements de despesa, siguin sanitaris o no". Per això, en declaracions a COM Ràdio, ha assegurat que els pressupostos del 2011 hauran de ser "més limitats". Mas-Colell ha assegurat aquest dimecres que els llocs de treball molt estables i de funcionaris "no estan en perill", però sí que és veritat que la Generalitat "haurà de gastar menys" que l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha apuntat que es procurarà que les retallades "causin el mínim mal" eliminant "el que sigui més prescindible", però ha afegit que "caldrà actuar sobre tots els elements de despesa, siguin sanitaris o no". Precisament, sobre la despesa sanitària no planificada en l'àmbit de la salut, ha advertit que no pot haver-hi "una altra sorpresa de 850 milions d'euros", perquè arribarà un moment que no es podrà absorbir. Per això, ha dit, "cal una política per posar límit al creixement de la despesa sanitària".

El conseller ha constatat, per tant, que els pressupostos del 2011 "hauran de ser més limitats" i s'haurà d'assumir el nivell de les pròpies oportunitats. "Hem estat vivint per sobre dels nostres mitjans" i això "no es pot aguantar indefinidament", ha conclòs.

stats