Pressupostos 2011
Política 29/04/2011

Mas-Colell assegura que el pes de les polítiques socials passarà del 67% al 70% als pressupostos

El conseller d'Economia ha anunciat avui que el dèficit de la Generalitat no baixarà del 2% aquest 2011

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, es troba avui immers en una ronda de reunions amb els diversos grups parlamentaris per presentar-los les línies generals del pressupost del 2011 -que no es començarà a negociar formalment fins passades les eleccions municipals- i copsar les propostes de la resta de partits, tal com va acordar CiU amb el PP en una moció de principis de març. En la seva compareixença de després de la primera trobada, amb el grup de CiU, el conseller ha volgut aplacar les crítiques que des de diversos sindicats i sectors s'estan fent a la seva gestió i ha anunciat que la seva prioritat serà rebaixar les despeses en partides no relacionades amb l'estat del benestar. Així, el pes de sanitat, ensenyament i polítiques socials creixerà del 67% en els pressupostos del 2010 a un 70% en els comptes d'enguany. La retallada en aquestes partides, per tant, serà "inferior" al 10% de mitjana. "Prioritzarem clarament la despesa social associada a l'estat del benestar", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ja havia avançat que per aquest 2011 no podrà complir l'objectiu de dèficit de l'1,3%, però avui ha precisat que aquest no acabarà per sota del 2% a finals d'any, malgrat que sí que assolirà aquesta xifra de l'1,3% el 2012. "Estem en el camí més ortodox de l'estabilitat pressupostària", ha afirmat. Sigui com sigui, no inclourà en el pressupost la partida relativa al fons de competitivitat, com li reclama el PSC, tot i que l'exigirà "fins a la mitjanit del 31 de desembre".

Igualment, malgrat que el Govern no podrà incentivar la demanda pública, la reactivació de l'economia, segons Mas-Colell, vindrà a través de facilitar el crèdit gràcies a l'ingrés "d'una partida significativa" a l'Institut Català de Finances.

stats