Finances públiques
Política 12/04/2012

Mas-Colell creu que la retallada de 10.000 milions permetrà que les autonomies prenguin mesures que fins ara tenien vetades

El conseller d'Economia diu a Catalunya Ràdio que el tractament de Catalunya en matèria d'infraestructures als pressupostos "no és adequat", i nega que Espanya estigui "a la vora de la intervenció"

Ara
2 min
Els bons patriòtics arrelen

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, considera que hi ha "molta confusió" en relació amb la retallada de 10.000 milions en educació i sanitat que ha anunciat el govern espanyol. En la seva opinió, probablement la voluntat de l'executiu de Rajoy amb aquesta decisió és de facilitar que les autonomies puguin prendre mesures d'estalvi que fins ara no podien aplicar per restriccions normatives: "He de pensar que canviaran quadres legals que ens donaran la possibilitat de fer canvis que no podíem fer per restriccions que teníem", ha augurat Mas-Colell a 'El matí de Catalunya Ràdio'. El conseller creu que, entre altres coses, aquestes possibles modificacions farien possible que les comunitats cobressin pels àpats als hospitals, cosa que ara per ara no poden fer. Segons ell, "fa temps" que hi ha "un clamor" entre els governs autonòmics per demanar que se'ls donin les "possibilitats legals de fer els estalvis que se'ls demanen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell s'ha referit també als pressupostos de l'Estat per al 2012, que considera que no tracten de manera "adequada" Catalunya en matèria d'infraestructures, ja que "persisteix la tendència històrica d'invertir en infraestructures en una proporció menor a la població", i, a més, els comptes no inclouen "una partida que correspongui a l'addicional tercera de l'Estatut".

D'altra banda, el conseller ha negat que Espanya es trobi "a la vora de la intervenció", però també ha deixat clar que no comparteix la idea que "no hi haurà una intervenció, perquè si caigués Espanya, cauria Europa". Segons ell, si s'evita la intervenció no serà perquè sigui "impensable", sinó perquè s'hauran fet "esforços".

Mas-Colell també ha assegurat que "no estem en la mateixa situació que el 1929", però ha alertat: "Erraríem si penséssim que una cosa com el 1929 no pot passar. No passarà, però ens hi haurem d'escarrassar". En aquest sentit, ha assenyalat que en el futur "tindrem un estat del benestar una mica més modest que l'actual, però no més modest del que teníem fa deu anys".

stats