IRREGULARITATS A L'ADMINISTRACIÓ
Política 25/02/2011

Mas destaca que el cas de Gisa és de l'època del tripartit i Mas-Colell no descarta auditar l'empresa

El president de la Generalitat ha matisat que la seva intenció no és "assenyalar amb el dit a ningú"

Redacció
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat avui que la investigació judicial sobre presumptes irregularitats en l'empresa pública GISA se cenyeix al període entre 2007 i 2010, quan governava el tripartit a Catalunya, si bé ha dit que la seva intenció no és "assenyalar amb el dit a ningú". Després de reunir-se al Palau de la Generalitat amb el president canari, Paulino Rivero, Mas ha assegurat no tenir "informació precisa" sobre els fets que s'estan investigant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això no obstant, per deixar clar que en cap cas la investigació afecta l'actual Govern, ha subratllat que la justícia està repassant adjudicacions d'obra en els anys anteriors a la seva arribada al poder, que són "responsabilitat d'un altre govern". "No volem assenyalar a ningú amb el dit, des del punt de vista de la culpabilitat, fins que no hi hagi evidències precises en aquest sentit. Ja es veurà", ha afegit el president català, que ha demanat respectar el principi de "presumpció d'innocència" i ha ofert la seva "absoluta disposició a col·laborar amb la justícia".

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha mostrat aquest divendres el compromís del Govern de col·laborar "amb promptitud i transparència" amb la justícia en relació a l'operació engegada aquest dijous per investigar les possibles irregularitats de Gisa. Mas-Colell no ha descartat la possibilitat de demanar una auditoria sobre aquesta empresa, tot i que ha dit que ara per ara el Govern està en procés de demanar una auditoria sobre la situació financera general de la Generalitat. "Això no exclou auditories a empreses concretes, es faran les que siguin necessàries", ha declarat el conseller. Mas-Colell ha expressat "sorpresa" i ha afegit que es mantindrà la presumpció d'innocència.

stats