Política 21/07/2014

Mas demana a Iceta "consens de país" mentre durin les dificultats

El president de la Generalitat troba a faltar "certa generositat política" i reclama "altura de mires per fer els grans pactes"

Acn
1 min
Mas, en la celebració dels 50 anys de COVIDE / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que en els temes centrals de país hi hagi "consens" i "entesa bàsica", com a mínim, "mentre durin les dificultats actuals, que són especialment punyents". Mas ha destacat que troba a faltar "certa generositat política" per intentar endreçar tots aquests temes –com la salut, ensenyament o serveis socials–. "El país ha de tenir altura de mires per fer els grans pactes", ha afirmat. El president ho ha dit després del dinar que ha mantingut aquest migdia amb el líder socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta tarda, en un acte a Vic, el president ha manifestat que "hem de ser excel·lents en allò que podem fer i exigents en allò que volem fer però no podem". Segons Mas, "allò que voldríem fer i no podem a hores d'ara és dominar i controlar les grans lleis que afecten els serveis" i també "controlar el finançament i els recursos". Amb tot, ha expressat, "ni una cosa ni l'altra estan al nostre abast" però, en canvi, "sí que podem gestionar bé allò que tenim entre mans i, per tant, hem de ser excel·lents en allò que podem i exigents amb la resta".

stats