POLÍTICA
Política 25/11/2011

Mas i Junqueras lloen plegats el patriotisme i compromís "insubornable" de Víctor Torres

El president de la Generalitat i el líder d'ERC homenatgen al Palau de la Generalitat l'històric dirigent d'ERC que va morir al mes de juny

Ara / Agències
2 min
Mas i Junqueras, durant l'homenatge

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, han lloat junts aquest divendres el compromís "insubornable" que va mantenir durant tota la seva vida el dirigent històric dirigent d'ERC Víctor Torres, mort el mes de juny als 96 anys. En un homenatge al Palau de la Generalitat, Mas ha subratllat el "catalanisme passional, la tenacitat de ferro i la fidelitat insubornable" de Torres, a qui ha definit com un "baluard de les institucions catalanes i de les seves llibertats". Igualment, Junqueras, l'ha definit com un exemple de "coratge, de constància i de compromís", informa l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha subratllant que l'homenatge de la Generalitat a Víctor Torres és "sentit i completament obligat", ja que va ser un dels millors representants de la generació republicana, basada en valors com "l'esforç, el compromís, el cosmopolitisme, els valors ètics, el patriotisme cívic i la defensa radical de les llibertats individuals i col·lectives". Ha destacat especialment el seu catalanisme "passional, entregat i vital", que va condicionar la seva existència. Per ell, la família Torres a Lleida, però també els Rahola a Girona i els Rovira i Virgili a Tarragona, són la demostració que el catalanisme va aconseguir "enlairar-se en tot Catalunya", i cada comarca "va sentir el crit de llibertat que va recórrer tot el país".

Això és precisament, al seu parer, el que dóna als catalans força com a nació, perquè si Catalunya ho tindria difícil sense Barcelona, tampoc la capital tindria sentit sense el conjunt del país. I Junqueras hi ha afegit: "Esperem que l'exemple del coratge, de la constància i del compromís que van impregnar Torres ens serveixi a nosaltres si algun dia ens falten en la causa de la defensa de Catalunya, que, en paraules de Lluís Companys, és la causa de la pau, de la justícia i de l'amor", ha conclòs.

stats